Thursday, April 30, 2009

Balasan Suka Tengok Benda Lucah

Untuk tatapan umun , dan khas untuk yang mempunyai masalah... yang suka melihat gambar lucah... ...

Subject: Diserbu wanita bogel

Sebagai pengajaran dan peringatan bersama .. Diserbu wanita bogel - Mingguan Perdana 18 mac 01.

Seorang lelaki jemaah haji dari negara ini medakwa dia diserbu oleh sekumpulan wanita bogel di tepi Kaabah. Pendakwah Ustaz Hj Safuan Fathy berkata, berikutan itu lelaki tersebut lari tidak tentu arah hingga ramai yang menyangkanya tidak siuman. "Dia juga menangis teresak-esak seperti budak kecil ketakutan," kata Ustaz Safuan.

Menurut beliau, peristiwa membabitkan lelaki berusia 40-an itu diceritakan kepadanya oleh seorang rakannya yang kebetulan menguruskan jemaah haji pada tahun itu. Rakan saya bertanya kepada lelaki berkenaan apa yang menyebabkan dia berkelakuan begitu secara tiba-tiba.

Pada mulanya lelaki tersebut enggan berterus-terang tetapi setelah didesak, katanya dia diserbu dan disekat oleh sekumpulan wanita bogel semasa hendak memulakan tawaf. Menurut lelaki itu, kesemua wanita tersebut berbogel dan dia juga tidak nampak lelaki atau wanita yang berpakaian melainkan kumpulan wanita berbogel itu sahaja.

Katanya, mereka halang dia dari masuk ke kawasan Kaabah. Banyak kali juga dia cuba merempuh tetapi gagal. Akhirnya dia rasa tidak bermaya hingga menangis ketakutan," kata Ustaz Safuan.

Menyedari mungkin ada dosa berat yang dibawanya, lelaki itu turut memohon ampun kepada Allah SWT banyak-banyak hingga kelakuannya menarik perhatian anggota jemaah lain. Rakan saya yang juga seorang ustaz bertanya kepada lelaki itu, apa yang dia agak jadi punca.

Seperti mula tadi, lelaki itu agak keberatan. Sungguhpun begitu, dia kemudian mengakui dirinya adalah pengemar gambar atau video lucah. Ustaz Safuan seterusnya berkata, petanda kegilaan lelaki terbabit terhadap bahan-bahan lucah ialah dia banyak menyimpan sama ada gambar, buku, VCD, serta sering melayari laman web bogel untuk memuaskan nafsu.

Menurut lelaki itu, dia gemar benda-benda lucah itu sejak bujang lagi. Setelah berbelas tahun kahwin pun, hobi itu masih tidak dapat ditinggalkan. Dia sudah jadi seperti penagih, katanya.

Menurut Ustaz Safuan, dari pengakuannya, lelaki itu mendakwa isterinya juga sudah tidak mampu berbuat apa-apa untuk mempengaruhi supaya dia tinggalkan tabiat buruk itu. "Yang peliknya, pada malam sejurus sebelum dia keluar ke lapangan terbang untuk ke tanah suci, dia masih lagi sempat tonton video lucah sebelum berlepas.

Sebelum itu, dia menghubungi seorang kawannya yang hendak berangkat ke Jepun agar belikan dia beberapa majalah lucah untuk koleksinya," katanya. Lelaki itu menceritakan demikian di hadapan rakan Ustaz Safuan sambil menangis sesal.

Sehubungan itu, dia dinasihati agar bertaubat nasuha dan bertekad tidak akan mengulangi perbuatan terkutuk itu lagi. Lelaki itu bersetuju. Dihadapan rakan saya itu juga, dia menelefon isterinya di tanah air agar minta bakar semua bahan lucah yang ada dalam simpanannya. Dia kemudian menghubungi rakannya di Jepun minta jangan beli majalah porno yang dia pesan sebelum itu.

Atas kehendak Allah, kata Ustaz Safuan, lelaki berkenaan akhirnya kembali bersemangat dan berjaya menyempurnakan ibadah hajinya hingga selesai tanpa sebarang gangguan. Kumpulan wanita bogel itu juga tidak muncul-muncul lagi selepas itu"

4 comments:

 1. Salam.Minta Izin nak copy apa yang ade..Tkasih

  ReplyDelete
 2. Salam Pencarikalam,

  Terima kasih singgah ke blog saya. Silakan copy apa-apa artikels di sini..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terima kasih ye dengan article semoga ia dapat memotivasikan diri saya

   Delete
 3. Assalamualaikum,, pakcik nak minta izin nak copy artikel yang sesuai untuk saya...boleh ke?

  ReplyDelete